Két választás között két választás

Rondino | 2010 április 13. kedd - 06:04

Kedves Barátunk!

A héten két zenei eseményre is várunk a Hegyvidéken.

Április 15-én csütörtökön 19.00-től régi kedves helyszínünkön, a Nyitott Műhelyben indulunk új kezdeményezésünkkel, a Rondino Akadémia első estjével. Az ősztől terveink szerint havi rendszerességgel jelentkező sorozatban pályájuk elején járó, de már markáns arculattal rendelkező zeneszerzőket és előadóművészeket mutatunk be – a hely szellemének megfelelően oldott légkörben, valahol a koncert és a beszélgetés között félúton. Első vendégünk Dargay Marcell, aki darabjai előadása mellett többeket szóban is meg fog idézni, nem utolsó sorban a második, vasárnapi koncert főszereplőjét, a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Vékony Ildikót.
Bővebben:  www.nyitottmuhely.hu

Április 18-án vasárnap a Budahegyvidéki református templomban 18.00-kor kezdődő istentiszteletet követően egy közösség búcsúzik attól a nagy művésztől, akiről immár csak múlt időben mondhatjuk el, hogy Rácz Aladár óta a cimbalom legnagyobb művésze volt. A Budapest-Hegyvidéki Kamarazenekarnak megadatott, hogy csaknem tíz éven keresztül rendszeresen dolgozhatott Ildikóval, számos kortárs mű mellett hozzá fűződnek a felejthetetlen Bach-előadások is: a Fúga művészete ugyanezen falak között, illetve számos concerto. A legfájdalmasabb közös megszólalás, a d-moll concerto lassú tétele búcsúztatásán hangzott el felvételről.
Amikor az emlékkoncert műsorát terveztük, nyilvánvaló volt, hogy a közös darabokat el kell felejtenünk, és az Ő folytonosan újat kereső szellemében kell gondolkodnunk. Dargay Marcell és Soós András hangokban fogalmazta meg gyászát, emellett két (a tervezett ráadással együtt három) átirat emlékeztet arra, hogy ő is szinte minden értékeset kipróbált saját hangszerén. A Solti György Zeneiskola Vonószenekarának (a kamarazenekar utánpótlás-együttesének) szerepeltetésével pedig a nagyszerű pedagógusra emlékezünk.
A hangversenyhez kapcsolódóan – a templomi perselytől függetlenül gyűjtést rendezünk családja megsegítésére. Kérünk mindenkit, segítsen saját erejéhez mérten, többek közt azzal is, hogy ismeretségi körében terjeszti a hangverseny és a gyűjtés tényét!

Várunk mindenkit, a segítséget előre is köszönjük!

Szeretettel
Gémesi Géza

Megosztás:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • LinkedIn
  • del.icio.us

Comments are closed.